Fotbollsplanen

Bengt Bergstedt berättar:

Vi  samlades på fotbollsplanen som låg granne med vårt hus (Askerön 765), det var Wille Gustafsson, Holger Rosander, Alf Johansson, Douglas Berntsson, Bengt Asker och sommargästerna Leif och jag själv samt några till. Wille var den entusiastiske ”ledaren” och höjdpunkten på fotbollssparkandet var när vi fick  till en vänskapsmatch mot Stenungsund. Jag tror vi fick storstryk. Det hjälpte inte att en stor hemmapublik kantade planen. Jag minns  också att Alf sprang runt och runt på fotbollsplanen för att han tränade för att springa maraton. Idag är ju planen helt igenvuxen, man kan knappt hitta dit.

Som en kommentar till Bengts berättelse så kan tilläggas att Alf Johansson som bodde i Askerön östergård var en särling och profil. Fortsatte sin löpträning när bron var byggd genom att springa till jobbet på brädgården i Stenungsund. Var mycket intelligent och räknade ut mängden och priset på vad kunderna köpt snabbare än en räknemaskin. Behärskade också sju språk bland annat Ryska och Spanska

På fotot Birgit Asker, kompis, Bengt Asker, min syster, Gunvor Bergqvist och Ulla, handlare Elams dotter. Själv står jag upp med fru Rosanders bandage runt huvudet efter att ha dykt på en sten.

Dela denna historia: