Döm aldrig hunden efter håren

Min frus första lägenhet I slutet av 1970 talet var verkligen väldigt liten, 21 m2 allt som allt. Från lägenheten ovanpå, även den lika liten, hördes ibland sjörapporten ibland pianospel.

I denna lägenhet bodde en liten, liten tant knappt en tvärhand hög. Tanten gick varje dag till sin lilla klädbutik, en butik där tiden verkar ha stannat någon gång på 50 talet, sällan syntes några kunder där.

Då och då har jag funderat på vem denna tant var. Hade ett vagt minne av att hon skulle ha ägt ett hus I “Lyckorna” vid kusten som figurerade I tidningarna vi den tiden, någon skulle försökt “lura”? av henne detta hus.

När lusten att åka till havet blir för stor för mig och min fru är Lyckorna vid Ljungskile närmast, vi brukar promenera bland de vackra gamla villorna I den forna badorten och nyligen kom jag att tänka på den lilla tanten , hade hon verkligen haft ett hus här ? Och I så fall vilket?

Beslöt mig för att gräva i arkiven, och döm om min förvåning! Den lilla tanten hade alltså ägt det kanske största huset, den pampiga “Villa Sommarro” strax intill ångbåtsbryggan och Klocktornet som väl är centrum i den badort Robert Macfie grundade 1877.

Dela denna historia: