Bohuslän i mitt hjärta!

Hur lycklig är jag inte för att få bo i detta fantastiska landskap. En dryg halvtimmes bilfärd från där jag bor passerar jag fyra naturtyper, slättlandskapet, skogsbygden på Bredfjället, den lummiga innerskärgården och den kala ytterskärgården.

Alla fina, var och en på sitt sätt. Kusten är ju favoriten men ibland vandrar  jag Bohusleden som här till den vackra gläntan “Flogfjället”. Flogfjället innanför Ljungskile är fjällets äldsta gård, från slutet av 1500-talet; den blev öde 1920 och idag finns endast ruiner kvar, men är ett favoritställe på sträckan att inta sitt kaffe och fika.

Andra favoritplatser är innerskärgården med sträckan från Gustavsberg I norr via Lyckorna, Ljungskile till Stenungsön i söder, vidare ut på öarna med lummiga Sundsby på Tjörn och Lilla och Stora Askerön.  Ytterskärgården är som finast som på fotot från Säby ö, vidare runt Skärhamn och naturligtvis Marstrand.

Dela denna historia: