Herr Muhlenbocks byxor

Kanske har ni hört den fasansfulla historien om herr Muhlenbocks byxor, om inte så i korthet, Herr Muhlenbock importerade frukt, papegojor och en och annan krokodil till sin butik i Göteborg. Frukten sålde han, papegojarna gav han bort men krokodiler ville ingen ha så därför anlade han en liten djurpark uppe på Överåsberget i Örgryte där det förutom krokodiler bl. annat fanns påfåglar och sälar .

Nu hände det sig år 1872 att Monsieur Sivel från Paris var på besök i stan med sin luftballong. Sivel var en man med svallande mörkt hår som övergick i ofattbart stora polisonger, ni fattar. För hundra kronor kunde man få följa med upp i det blå och bli förste Göteborgare nånsin att flyga över stan.

Herr Muhlenbock nappade på erbjudandet, upp i skyn bar det och landade gjorde man borta i Partille. Det var då det pinsamma visade sig, upplevelsen hade blivit för stark och herr Muhlenbocks byxor som vid uppstigandet var snygga och fräscha hade av någon onämnbar anledning skiftat färg och blivit tvåfärgade. Som tur var fanns godsägaren Schmidt på Partille herrgård som hade vänligheten att låna ut ett par byxor till Mühlenbock.

Källor:” www.gp.se/Kultur”

Dela denna historia: